top of page
  • Solo Travelers gr

Μπολόνια - Ιταλία food lovers

Έγινε ενημέρωση: 5 Δεκ 2022

Ταξίδι με ιστορία και απίθανες γεύσεις


Πως θα πας?

Το ταξίδι στη Μπολόνια για τους κατοίκους Αθήνας και Θεσσαλονίκης είναι πλέων πιο εύκολο από ποτέ, μιας και με απευθείας πτήσεις σχεδόν καθημερινά και σε μόλις 2 ώρες θα μεταφερθείς στη ''γαστρονομική'' πρωτεύουσα της Ιταλίας.

Αν επιθυμείς να ταξιδέψεις με πλοίο τότε απέχει κάτι παραπάνω από 2 ώρες από το λιμάνι της Ανκόνα.

Επίσης συνδέεται μέσω τρένου με τις περισσότερες γειτονικές της μεγάλες πόλεις της Ιταλίας όπως Μιλάνο, Φλωρεντία , Βενετία.


Διαμονή

Θα βρεις αρκετά ξενοδοχεία και δωμάτια στο ιστορικό κέντρο και γύρω του αλλά αν νοικιάσεις ή την επισκεφθείς με αυτοκίνητο θα προτείναμε να μείνεις εκτός λόγω ότι το parking στο ιστορικό κέντρο είναι δύσκολο.

Η δική μας επιλογή ήταν το Suite Hotel Elite το οποιο είχε και δικό του Parking δωρεάν μιας και είχαμε νοικιάσει αυτοκίνητο να εξερευνήσουμε και την γύρω περιοχή.


Τι να δω στη Μπολόνια?

  • Η Μπολόνια έχει το μεγαλύτερο ιστορικό κέντρο της Ευρώπης καθώς και το παλαιότερο πανεπιστήμιο του δυτικού κόσμου. Περάστε της πύλες της και περπατήστε στα αμέτρητα στενά της βαμμένα στο πορφυρό χρώμα. Αν θες να κάνεις ξενάγηση πάτα εδώ

  • Περιηγηθείτε στη Piazza Maggione, Κανάλι Reno,Piazza Santo Stefano, Πύργο Asinelli

  • Αν ο καιρός το επιτρέπει ξεκινήστε για την κορυφή του λόφου της πόλης οπου θα βρείς την εντυπωσιακή εκκλησία της Παναγίας του Αγιου Λουκά με πανοραμική θέα στη πόλη(Santuario Madonna di San Luca.) Θες να πας με το παραδοσιακό τραινάκι πάτα εδώ

Φαγητό

  • Πρόκειται για γαστρονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας. Συγκεκριμένα βρίσκεται στη περιοχή Εμίλια-Ρομάνια όπου παράγεται η γνωστή μας Παρμεζάνα , Parma ham , της μορταδέλα Μπολόνιας. το original Modena ξύδι βαλσαμικό και βέβαια το κρασί Lambrusco.

  • Διάσημη για τα γνωστά μας μακαρόνια με κιμά(spaghetti bolognese) αλλά και για τα χειροποίητα tortelloni

  • Να επισκεφθείς μία Prosciutteria και να παραγγείλεις τα υπέροχα πλατό τυριών και αλλάντικών σε συνδυασμό με ένα ποτήρι κρασί, θα δεις αρκετούς Ιταλούς μετά την δουλειά να συρρέουν.

  • Να γευτείς την μορταδέλα σε ολόφρεσκη τσιαπάτα στο μοναδικό σαντουιτσάδικο Mò Mortadella Lab.


Εκδρομές
  • Αν έχετε παραπάνω μέρες ο σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης μπορεί να σε πάει στις διπλανές πόλεις Ferrara - Modena - Parma...

  • Αν είσαι λάτρης των αυτοκινήτων σίγουρα θα πρέπει να επισκεφτείς και το μουσείο της Ferrari στο τόπο καταγωγής της το Μαρανέλο.

  • Αν νοικιάσεις αυτοκίνητο μπορείς να επισκεφθείς το San Marino για μία μονοήμερη εκδρομή

  • Αν θες να κάνεις μονοήμερη στη Βενετία με μικρό group πάτα εδώ


Για περισσότερα post από Ευρωπαϊκούς προορισμούς πάτα ΕΔΩ



Μην ξεχνάς να κάνεις εγγραφή στο blog μας ώστε να ενημερώνεσαι για κάθε post αλλά και για διαγωνισμούς και εκδρομές ... click here



Αν σου άρεσε το post μας θα ήταν χαρά μας να το κοινοποιήσεις.




522 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page