top of page
  • Solo Travelers gr

Ταξίδι στη Ρώμη, Ιταλία

Έγινε ενημέρωση: 3 Δεκ 2022

Τριήμερο στην αιώνια πόλη...

Fontana di Trevi, Rome

Σκέφτεσαι να ταξιδέψεις στη Ρώμη αλλά πιστεύεις ότι ένα τριήμερο δεν θα φτάσει?

Με οικονομικά εισιτήρια σχεδόν όλο το χρόνο σου επιτρέπει να βρεις έστω 3 μέρες και με πτήση που δεν ξεπερνά τις 2 ώρες να βρεθείς στην πρωτεύουσα της Ιταλίας.


Σίγουρα περισσότερες μέρες θα σου επέτρεπαν να βιώσεις την αιώνια πόλη καλύτερα αλλά παρακάτω θα γράψουμε πως μπορείς να χωρίσεις τις μέρες σου και να δεις τα περισσότερα αξιοθέατα , να γευτείς την τοπική κουζίνα και διασκεδάσεις.


Που να μείνεις?

Αρχικά να διευκρινίσουμε ότι όλα τα αξιοθέατα στη Ρώμη βρίσκονται στο ιστορικό της κέντρο και τα περίχωρα. Οπότε σε όλα θα περπατήσεις μιας και το metro της πόλης δε περνά κάτω από το κέντρο αλλά περιφερειακά. Οικονομικά ξενοδοχεία αν θες να μείνεις κοντά στο κέντρο θα βρεις γύρω από το σιδηροδρομικό σταθμό Termini και συνήθως τα ξενοδοχεία στο κέντρο είναι παλιά και όχι ιδιαίτερα ανακαινισμένα, εκτός βέβαια εξαιρέσεων. Σου προτείνουμε να ψάξεις έξω από το κέντρο ακολουθώντας την γραμμή του μετρό ώστε να μπορείς να μεταφέρεσαι γρήγορα και ευκολά στο κεντρικό σταθμό Flaminio ή Barberini και το ξενοδοχείο να είναι Vfm ή την περιοχή Trastevere.



Via del Corso ο δρόμος με τα αξιοθέατα

Η via del Corso ξεκινά από την κεντρική πλατεία Piazza del Popolo και καταλήγει στη Piazza Venezia .

Δεξιά και αριστερά του δρόμου θα βρεις τα σημαντικότερα αξιοθέατα τη πόλης όπως:

  • Piazza del Popolo & Villa Borghese

  • Mausoleo di Augusto

  • Piazza di Spagna

  • Palazzo Borghese

  • Colonna di Marco Aurelio & Il Tempio di Adriano

  • Fontana di Trevi

  • Pantheon & Piazza Navona

  • Galleria Doria Pamphilj & Piazza Venezia


Colosseo - Palatino -Roman Forum

Μόλις φτάσεις στη Piazza Venezia πίσω της θα δεις το Colosseo να δεσπόζει μαζί με την Ρωμαίική αγορά και το Palatino.

Αν θες να τα επισκεφτείς προτείνουμε να έχεις κλείσει ήδη εισιτήριο combo για τα 3 αξιοθέατα ώστε να αποφύγεις τις τεράστιες ουρές . Για μόνο εισιτήρια πάτα εδώ ,

Αν ενδιαφέρεσαι μαζί με τα εισιτήρια να έχεις και ξενάγηση πάτα εδώ

Αν σκέφτεσαι να μην επισκεφτείς εσωτερικά τα παραπάνω προτείνουμε να τα δεις μόλις πέφτει ο ήλιος καθώς είναι υπέροχα φωτισμένα.





Βατικανό - Μουσείο

Τρίτη περιοχή γύρω από το Βατικανό, με κοντινότερη στάση Metro την Ottaviano θα κατευθυνθείς προς το υπέροχο Castel Sant'Angelo και να ανέβεις να απόλαυσεις ένα espresso και να θαυμάσεις την θέα της πόλης και τον Τίβερη ποταμό που την διασχίζει.

Σε κοντινή απόσταση περπατώντας θα βρεις το Βατικανό με την Βασιλική Του Αγίου Πέτρου και τα Μουσεία Βατικανού με την καπέλα Σιστίνα. Αν θες να αποφύγεις τις ουρές και να κάνεις κράτηση εισιτηρίων online πάτα εδώ Η ουρά στο Μουσείο είναι συνήθως μεγάλη γι' αυτό προτείνουμε να κλείσετε εισιτήρια On line και να θυμάστε ότι κάθε Κυριακή είναι κλειστό.





Trastevere - Isola Tiberina

Το πολύχρωμο Τραστέβερε είναι μια μοντέρνα, μποέμικη περιοχή που διατηρεί τις εργατικές της ρίζες αιώνων. Είναι γνωστό για τις παραδοσιακές και τις καινοτόμες τρατορίες, τις παμπ με χειροποίητη μπύρα και τα καταστήματα με χειροποίητα είδη, καθώς και τους απλούς ξενώνες με πρωινό και τα οικονομικά ξενοδοχεία. Από την passeggiata (βόλτα) πριν από το δείπνο έως αργά, πλήθος συρρέει στις Piazza di San Calisto και Piazza Santa Maria στο Τραστέβερε, ίσως η πιο ρομαντική συνοικία της Ρώμης μιας και επιλέχτηκε για τα γυρίσματα της ταινίας ''Στη Ρώμη με αγάπη''(2012)

Αν επισκεφτείς την περιοχή σου προτείνουμε:

  • Hostaria Da Corrado για αυθεντική carbonara

  • Pizzeria Dar Poeta για εκπληκτική pizza romana

  • Bar San Calisto για χαλαρό ποτό ή ένα ποτήρι κρασί


 

Ημερήσιες εκδρομές από την Ρώμη

Παρακάτω θα βρεις τις εκδρομές που ξεχωρίσαμε για να γνωρίσεις και άλλες πτυχές της Ιταλίας. Προτείνουμε να τις πραγματοποιήσεις έχοντας minimun 4 νύχτες στη Ρώμη ή αν έρχεστε στην αιώνια πόλη για δεύτερη φορά.



  • Εκδρομή στη Πομπηία , τις ακτές του Αμάλφι και το μαγευτικό Ποζιτάνο σε μία μέρα!!!! Για λεπτομέρειες και κρατήσεις πάτα εδώ


 

  • Ημερήσια εκδρομή στο εντυπωσιακό Montepulciano και την γραφική Τοσκάνη με τους ατελείωτους αμπελώνες. Στη εκδρομή θα κάνετε και οινογευσία σε υπέροχα κελάρια..

Για λεπτομέρειες και κρατήσεις πάτα εδώ


Αν θες να γνωρίσεις εξωτικούς προορισμούς εκτός Ευρώπης πάτα ΕΔΩ

Για περισσότερα post από Ευρωπαϊκούς προορισμούς πάτα ΕΔΩ


Μην ξεχνάς να κάνεις εγγραφή στο blog μας ώστε να ενημερώνεσαι για κάθε post αλλά και για διαγωνισμούς και εκδρομές ... click here






















3.621 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page