top of page
  • Solo Travelers gr

Παρίσι - Γαλλία ''Our first trip''

Έγινε ενημέρωση: 21 Οκτ 2022


Ταξιδεύοντας στο Παρίσι στη πόλη του φωτός του έρωτα της γαστρονομίας της μόδας και άλλων τόσων... Ένα ταξίδι στο Παρίσι σίγουρα όσες μέρες και να κάτσεις δεν θα φτάσουν για να το δείς όλο, για αρχή εμείς θα προτείναμε να αφιερώσεις τουλάχιστον 5 διανυκτερεύσεις.

Ένα καλό πλάνο πριν πας είναι να σημειώσεις όλα αυτά που θέλεις να δεις σε ένα χάρτη και να χωρίσεις την πόλη σε 4 σημεία(Πύργος του Αιφελ - Μονμάρτη - Αψίδα θριάμβου - Παναγία των Παρισίων). Αφιέρωσε κάθε μία μέρα για να εξερευνήσεις την γύρω περιοχή από κάθε σημείο και άφησε την πέμπτη μέρα να κάνεις μία εκδρομή στη Disneyland ή στις Βερσαλλίες!!



Αν θες να επισκεφτείς όσα περισσότερα αξιοθέατα και μουσεία πάρε το THE PARIS PASS ( https://parispass.com/en-us ) όπου συμφέρει με εκπτώσεις ως και 50% στις εισόδους.

Επίσης το Παρίσι έχει από τα μεγαλύτερα δίκτυα μετρό και σε όποιο σημείο θες να πας υπάρχει σταθμός του μετρό, αν σκοπεύεις να χρησιμοποιείς αρκετά μπορείς να βγάλεις πάσο ( https://www.ratp.fr/.../titres.../paris-visite-travel-pass ) για οικονομία. Από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ για να φτάσεις στο κέντρο μπορείς να πάρεις τρένο(10€) ή taxi (60€) , ενώ η διαμονή σίγουρα δεν είναι οικονομική όπως σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Επέλεξε την συνοικία κοντά στην Μονμάρτη ή την συνοικία Le Marais όπου συνδυάζουν την ρομαντική ατμόσφαιρα με το σύγχρονο στοιχείο.

Το Παρίσι και η Γαλλία είναι και γαστρονομικός παράδεισος με γλυκά, κουζίνα και τυριά να πρωταγωνιστούν , οπότε μην ξεχάσεις να κάτσεις σε ένα από τα γραφικά bistro και να τα δοκιμάσεις!!

Εκδρομές για την Disneyland - food tour και τις Βερσαλλίες μπορείς να βρεις παρακάτω στη λίστα μας.

Το post δεν θα τελειώσει ποτέ μιας και για εμάς το Παρίσι είναι αγαπημένος προορισμός μας και σίγουρα και αρκετών από εσάς που την έχετε επισκεφτεί ή ζήσει κάποιο χρονικό διάστημα εκεί. Εμείς μείναμε στο ibis Paris La Défense Centre & Hôtel Riviéra

Τι πρέπει να έχεις δει πριν αναχωρήσεις από το Παρίσι:

  1. Eiffel Tower, για εισιτήρια εισόδου πάτα εδώ

  2. Musée du Louvre , συνδύασέ το με βαρκάδα στο Σηκουάνα για εισιτήρια πάτα εδώ

  3. Cathédrale Notre-Dame de Paris

  4. Avenue des Champs-Élysées

  5. Palais Garnier, Opéra National de Paris

  6. Place de la Concorde

  7. Arc de Triomphe

  8. Μονοήμερη εκδρομή στις μαγευτικές Βερσαλλίες, για να κλείσεις την εκδρομή πάτα εδώ

  9. Jardin du Luxembourg

  10. Sacré-Coeur and Quartier Montmartre

  11. Place de la Bastille

  12. La Conciergerie

  13. Arche de la Défense

  14. Disneyland για οικονομικά εισιτήρια πάτα εδώ

  15. Πάρκο του Asterix!!! για εισιτήρια πάτα εδώ





960 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page