top of page
  • Solo Travelers gr

Ντουμπρόβνικ - Κροατία

Έγινε ενημέρωση: 7 Οκτ 2022


Ταξιδεύουμε στο μεσαιωνικό Ντουμπρόβνικ της Κροατίας

  • Λίγα λόγια για αρχή...

Πετάξαμε από Αθήνα με απ' ευθείας πτήση της Volotea στο Dubrovnik (θα βρεις διαθέσιμη και από την Aegean) και μείναμε 4 μέρες. Είχαμε οργανώσει από πιο πρίν την 2η και 3η μέρα να κάνουμε μονοήμερες εκδρομές για να γνωρίσουμε την Βοσνία και το Μαυροβούνιο... Τις υπόλοιπες μέρες περιηγηθήκαμε στα στενά της παλιάς πόλης και γνωρίσαμε τα νησιά Elafiti που είναι σε κοντινή απόσταση από το Dubrovnik. Δεν νοικιάσαμε αυτοκίνητο και οι μετακινήσεις μας έγιναν με τοπικά λεωφορεία - ferry - Uber...




Dubrovnik


Προσγειωθήκαμε στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπρόβνικ και πριν την έξοδο θα βρήκαμε ένα κιόσκι της εταιρείας Platanus bus όπου διαθέτει shuttle bus για την παλαιά πόλη του Ντουμπρόβνικ. Ο τερματισμός είναι στη Ploce Gate και κλείσαμε εισιτήρια με επιστροφή. Προσοχή!!! Η στάση για να γυρίσεις στο αεροδρόμιο είναι έξω από το σταθμό του τελεφερίκ (πάτα εδώ) και έχει συγκεκριμένα δρομολόγια που αλλάζουν ανάλογα τις πτήσεις και μπορείς να τα βρεις πατώντας εδώ . Το κόστος είναι 65kn και με επιστροφή 90kn

Επόμενη στάση να κάνουμε check in στο διαμέρισμα που είχαμε κλείσει το οποίο βρισκόταν 5 λεπτά έξω από την κεντρική Pile Gate και οφείλουμε να πούμε ότι ήταν ότι πιο value for money επιλογή μπορούσαμε να κάνουμε. Το κόστος οικονομικό (75€/δίκλινο) πλήρως εξοπλισμένο, πεντακάθαρο και με υπέροχους ιδιοκτήτες που μας έδωσαν όλα τα tips για να γνωρίσουμε την πόλη καλύτερα(Αν θες να δείς το ξενοδοχείο μας πάτα εδώ)




Όλη την ημέρα την περάσαμε εντός και εκτός από τα τείχη της πόλης και τα σημαντικότερα αξιοθέατα της είναι:

  • St. Blaise's Church & Katedrala Uznesenja Blažene Djevice Marije

  • Jesuit Stairs (γνωστές και από το Game of Thrones) στο τέλος τους καταλήγουν στην Plaza Del Mercado όπου κάθε πρωί έχει αγορά και πολλά καφέ και εστιατόρια

  • The old port , όπου μπορείς να περπατήσεις περιμετρικά από τα τείχη παράλληλα με την θάλασσα

  • Να περιηγηθείς στα αμέτρητα στενά της παλιάς πόλης με την μεσαιωνική όψη

  • Να ανέβεις στα τείχη και να τα περπατήσεις περιμετρικά (είσοδος Pile gate, κόστος 150kn)

  • Να περπατήσεις στο Dubrovnik West Harbour έξω από τα τείχη και να ανέβεις τον λόφο προς το Lovrijenac όπου καταλήγει στη πανέμορφη παραλία Šulić

  • Να ανέβεις στο πιο ψηλο μέρος Dubrava Observation Point να δεις την πανοραμική θέα. Έχεις 3 επιλογές δωρεάν απο το μονοπάτι Staza Prema Utvrdi Imperial (1 ώρα ανάβαση δύσκολή, θέλει καλά υποδήματα διότι έχει πολλές πέτρες αλλά η θέα του είναι υπέροχη), με το Cable car κόστος 200kn/round ή 110kn/single ή με taxi-uber με κόστος περίπου 16€. Εμείς προτείνουμε να ανέβεις με τον εύκολο τρόπο και να κατέβεις από το μονοπάτι που δεν πρέπει να το χάσεις. Ιδανική ώρα κοντά στο ηλιοβασίλεμα αλλά προσοχή το μονοπάτι δεν φωτίζεται το βράδυ.

  • Αν είσαι λάτρης του Game of thrones θα βρεις πολλές δραστηριότητες γύρω από την ταινία

  • Αν θες να πας σε ένα από τα νησιά Elafiti θα πρέπει να πάρεις Ferry (4€/single) από το κεντρικό λιμάνι του στη Lapad όπου ανάλογα με τον μήνα θα βρεις τα δρομολόγια εδώ.


Φαγητό στο Dubrovnik


Το φαγητό σέ όλο το Ντουμπρόβνικ είναι αρκετά ακριβό, ειδικά στη παλιά πόλη όπου κυρίως θα βρεις πολύ όμορφα εστιατόρια. Το φαγητό που θα βρεις θα είναι pizza - pasta -rissoti και φρέσκα ψάρια και θαλασσινά(κόστος να ξεκινά για 2 πιάτα, 1 σαλάτα και 2 ποτήρια κρασί τα 60€). Δεν θα βρεις global αλυσιδες φαγητού και το μοναδικό fast food είναι το Tuttobenne όπου σερβίρει γύρο σε πίτα(9,50€) και μεγάλα κομμάτια pizza στο χέρι.

Θα βρεις φούρνους με πολύ νόστιμα burek και πίτες όπως επίσης και αρκετά καταστήματα για να αγοράσεις το αγαπημένο σου παγωτό!!

Εμείς προτείνουμε:

  • Pizzeria Castro , καταπληκτική pizza

  • Spaghetteria Toni , για την καλύτερη pasta της πόλης όπως λένε και οι ντόπιοι

  • Konoba Jezuite , εστιατόριο με την πιο όμορφη αυλή

  • Peppino’s Ice Cream , για εμάς το καλύτερο παγωτό στη πόλη

  • Taj Mahal Old Town για να φας τα αγαπημένα μας cevapi αλλά και κρεατικά

  • Buža Bar & Cave Bar More για ποτό και coctails


Εκδρομές από το Dubrovnic


  1. Μονοήμερη εκδρομή στο Μαυροβούνιο για να επισκεφτείς το Perast - το μεσαιωνικό Kotor και την παραθαλάσσια Budva(λεπτομέρειες πάτα εδώ)

  2. Μονοήμερη εκδρομή στη Βοσνία με τους υπέροχους καταρράκτες Kravica και το εκπληκτικό Mostar με την μοναδική γέφυρα (λεπτομέρειες πάτα εδώ)

  3. Μονοήμερη στα Elafiti islands αν θες να πας σε όλα και γεύμα μαζί σε ένα tour πάτα εδώ

Για τις εκδρομές μας σε Βοσνία και Μαυροβούνιο θα κάνουμε ξεχωριστό άρθρο...











1.379 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page