top of page
  • Solo Travelers gr

Μαυροβούνιο - Kotor - Budva

Στα ''φιόρδ'' της νότιας Ευρώπης


Τρίτος σταθμός σε αυτό το ταξίδι το Μαυροβούνιο... Νότια της Κροατίας και σε μικρή απόσταση από το Ντουμπρόβνικ συναντήσαμε τα σύνορα (επιλέξτε να τα περάσετε αρκετά νωρίς το πρωί πριν τα μεγάλα group γιατί μας είπαν ότι οι ουρές το καλοκαίρι ξεπερνούν τις 2 ώρες αναμονή).


Το Μαυροβούνιο είναι ανεξάρτητο κράτος από το 2006 και με πληθυσμό να μην ξεπερνά τις 650 χιλιάδες περηφανεύεται για τα ''φιορδ'' του καθώς τεράστιες κάθετες πλαγιές συγκλίνουν προς την θάλασσα δημιουργώντας ένα μαγευτικό σκηνικό.


Πρώτη στάση μετά το στενό άνοιγμα στο κόλπο του Κότορ συναντήσαμε την πόλη Perast. Πρόκειται για μία γραφική κωμόπολη με σήμα κατατεθέν το τεχνητό νησί που

φιλοξενεί την παναγία των Βράχων.


Το νησί έκανε να φτιαχτεί περίπου 200 χρόνια και φυλά την εικόνα της παναγίας

όπου βρήκαν ντόπιοι ψαράδες εκεί.

Αν θέλεις να το επισκεφτείς το κόστος

από το Perast είναι 10€/ άτομο

για μία απόσταση 5 λεπτών.



Στο παραλιακό του δρόμο θα βρεις αρκετά εστιατόρια και καφέ καθώς και ξενοδοχειακές μονάδες. Η θέα μοναδική καθώς βλέπεις το νερό να μπαίνει μέσα από το στενό πέρασμα και συναντά το νησί του Αγίου Γεωργίου και της παναγίας των βράχων. Αν έχεις ξεκινήσει νωρίς για αυτή την εκδρομή προτείνουμε να καθίσετε και να απολαύσετε το πρωινό σας σε ένα από τα καφέ της περιοχής στα εξωτερικά τραπεζάκια.


Kotor - Montenegro

Επόμενη στάση και μετά από 20' οδήγησης το πανέμορφο Kotor, κρυμμένο στο βάθος του κόλπου με τα τεράστια βουνά να το κρύβουν και να το προστατεύουν. Εδώ θα δεις το καλοκαίρι αρκετά κρουαζιερόπλοια να αποβιβάζουν κόσμο για να περιηγηθούν στη παλιά πόλη του Kotor. Κλεισμένη μέσα στα τείχη της και με το ενετικό κάστρο στη κορυφή της το οποίο μπορείς να το επισκεφτείς και να θαυμάσεις την θέα.


Η παλιά πόλη είναι όλη πεζοδρομημένη με πανέμορφα κτίρια και καφέ- εστιατόρια. 2 εκκλησίες είναι χαρακτηριστικές μέσα της , η ορθόδοξη του Αγίου Νικολάου και ο Καθεδρικός του Αγίου Τρύφωνα προστάτη της πόλης. Θα βρεις τοπική αγορά καθώς και το Kotor Bazar όπου πρόκειται για μία τουριστική mini αγορά με souvenir αλλά και χειροποίητα διακοσμητικά. Αφήστε τα στενάκια δρομάκια με τα ενετικά χτίσματα να γυρίσουν το χρόνο πίσω και απολαύστε την βόλτα σας εξερευνώντας κάθε γωνιά αυτής της πανέμορφης πόλης.


Budva - Montenegro

Τελευταία στάση της εκδρομής μας μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Αδριατικής η Budva με ιστορία 2500 ετών.

Τώρα πλέων πρόκειται για μία άκρως τουριστική περιοχή με αρκετές παραλίες και τεράστιες ξενοδοχειακές μονάδες, φιλοξενεί τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της χώρας και το καλοκαίρι κατακλύζεται από τουρίστες. Αξιοθέατο της περιοχής είναι όμως η παλιά πόλη της Budva μέσα στα τείχη όπου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μικρογραφία του Dubrovnik. Χαρακτηριστικές οι 2 πύλες για την είσοδο στη πόλη και τα Ρωμαίικά ερείπια σε κοντινή απόσταση. Η περιοχή έχει χαρακτηρισθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco.


Στη περιοχή θα βρεις αρκετά εστιατόρια πάνω στη παραλία να σερβίρουν τοπικές σπεσιαλιτέ με κύριο χαρακτηριστικό τα θαλασσινά. Όλη η ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής έχει από τις μεγαλύτερες καλλιέργειες οστρακοειδών καθώς και ιχθυοκαλλιέργειες. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το μύδια ''Buzara'' και Crni Rižot


Αν έρθεις καλοκαιρινούς μήνες θα προτείναμε να κάνεις την ολοήμερη εκδρομή με το καραβάκι όπου σε πηγαίνει σε μερικές από τις ωραιότερες παραλίες και κόλπους για κολύμπι.

Οι τιμές σε όλο το Μαυροβούνιο ήταν οικονομικές και το νόμισμα αν και δεν είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι το ευρώ




Για πληροφορίες για το ταξίδι μας στο Ντουμπρόβνικ - Βοσνία Ερζεγοβίνη πάτησε ΕΔΩ


Αν θες να γνωρίσεις τους εξωτικούς προορισμούς εκτός Ευρώπης πάτα ΕΔΩ


Μην ξεχνάς να κάνεις εγγραφή στο blog μας ώστε να ενημερώνεσαι για κάθε post αλλά και για διαγωνισμούς και εκδρομές ... click here


530 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page