top of page
  • Solo Travelers gr

Κούβα - travel tips


  • Ταξιδεύουμε σε αυτό το post στη μαγευτική Κούβα, ένα ταξίδι στο άγνωστο για εμάς μιας και οι περισσότεροι γνωστοί μας που είχαν πάει ήταν μόνο με τουριστικά γραφεία οργανωμένα και με συγκεκριμένο πρόγραμμα. Επίσης αν θέλεις να ταξιδέψεις μόνος σου χωρίς πρακτορείο θα πρέπει να κάνεις καλή έρευνα πιο πριν μιας και θέλει ψάξιμο για να βρεις εκδρομές στο ιντερνέτ και να προγραμματίσεις το ταξίδι σου. Τα περισσότερα αξιοθέατα με μία γρήγορη αναζήτηση σίγουρα θα τα βρεις εύκολα.

  • Παρακάτω τα 10 tips αν οργανώσεις ταξίδι στη Κούβα μόνος σου:

1)Την Βίζα για την Κουβα την βγάζουν συγκεκριμένα πρακτορεία στο κέντρο της Αθήνας , οπότε κάλεσε στη πρεσβεία και θα σε καθοδηγήσουν. Επίσης χρειάζεται και ταξιδιωτική ασφάλεια για την είσοδο στη χώρα.

2)Τα ξενοδοχεία στην Αβάνα έχουν αρκετά ακριβές τιμές, ψάξε στο airbnb για ενοικιαζόμενα δωμάτια στο κέντρο της πόλης με φθηνότερες τιμές , παραδοσιακή αρχιτεκτονική και μέσα στο κέντρο της παλιάς πόλης που είναι και η ζωή της Αβάνας

3)Απέφυγε τις πολλές μετακινήσεις με τα ταξί τα οποία είναι αδικαιολόγητα ακριβά

4)Στα airbnb μην περιμένεις wifi, ίσως έχουν τα ξενοδοχεία και αυτό στο lobby τους. Αν θέλεις internet θα πρέπει να πάρεις μία κάρτα προπληρωμένου χρόνου πρόσβασης στο κοινόχρηστο wifi της Αβάνας που θα βρείς σε κεντρικά σημεία της πόλης.(Γι' αυτό θα δείτε πολλούς ντόπιους να κάθονται στις πλατείες με τα κινητά τους)

5)Για τις μετακινήσεις από πόλη σε πόλη εμείς πήραμε τα λεωφορεία της Viazul ( https://www.viazul.wetransp.com/ ) όπου ήταν μια χαρά και safe και σύγχρονα. Μπορείς να κάνεις κράτηση και αγορά εισιτηρίου και online.

6)Για τις εκδρομές μας από το Varadero προς Cayos Blancos και την εκδρομή μας προς Santa Clara - Trinidad - Cienfuegos κλείσαμε μέσω του https://www.cubatravelnetwork.com/home όπου mini bus ήρθαν και μας πήραν από το ξενοδοχείο και μας γύρισαν!!

7)Signature Βόλτα είναι και με τα παλαιά αμερικάνικα αυτοκίνητα, να ξέρεις ότι αν θέλεις να γλιτώσεις χρήματα πήγαινε να κάνεις την βόλτα μεσημέρι όπου δεν έχουν δουλειά και με παζάρι η τιμή πέφτει στο 50% της αρχικής

8)Πούρα και Havana RUM θα βρες σχεδόν παντού και σε πολύ χαμηλές τιμές,

9)Το φαγητό είναι σχεδόν όπου και να φάτε περίπου ίδιο, αυτό που ξεχωρίσαμε ήταν το La Vitrola στη plaza vieja που ήταν για εμάς το καλύτερο σε λογικές τιμές!!

10)Αφήστε τις αναστολές σας και ζήστε της μαγεία του χορού και του ρυθμού , σε κάθε γωνιά της Αβάνας θα βρείτε και μία μπάντα να παίζει δημόσια



145 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page