top of page
  • Solo Travelers gr

Μαλδίβες φθηνά?- Όχι σε RESORT - Μάθε πως?

Έγινε ενημέρωση: 9 Οκτ 2022

Ταξιδέψαμε στις Μαλδίβες εναλλακτικά , ζήσαμε εκπληκτικές εμπειρίες και μας κόστισαν πολύ λιγότερο απ ότι υπολογίζαμε!!!

Υπάρχουν 2 επιλογές διακοπών στις Μαλδίβες, ο πιο διαδεδομένος είναι να πας σε ένα από τα πολλά resort νησάκια, να μείνεις και να χαλαρώσεις κάνοντας δραστηριότητες που σου προσφέρει το κάθε ξενοδοχείο.

Ο δεύτερος είναι να μείνεις σε local νησιά ή να κάνεις συνδυασμό και των 2 επιλογών!

Επιλέξαμε να μείνουμε σε local νησιά, να φάμε σε παραδοσιακά εστιατόρια και να βιώσουμε την κουλτούρα αυτού του πολύ ευγενικού και ήρεμου λαού.

Επιλέξαμε να μείνουμε 3 βράδια στο Rasdhoo island και 2 στο Ukulhas. Τα κριτήρια για να διαλέξουμε αυτά τα νησιά ήταν ότι υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με ταχύπλοο απο το αεροδρόμιο στο Μαλε όπως σε άλλα νησιά. Δωμάτια να μείνεις θα βρεις αρκετά και όλων των ειδών σε διάφορα site όπως το booking.com με το κόστος να είναι περίπου στα 50-75$/δίκλινο με ένα τυπικό πρωινό. Επίσης όταν κλείσεις δωμάτιο θα σου στείλουν μήνυμα να τους πεις την πτήση άφιξης σου και να σε περιμένουν στο αεροδρόμιο για να σε οδηγήσουν στο ταχύπλοο. Τα νησιά που μείναμε ήταν ακριβώς διπλά στα πολύ μεγάλα resort (Kuramathi Maldives και Nika Island Resort & Spa, Maldives.

Στα local νησιά θα βρεις την καλύτερη παραλία του νησιού να ονομάζεται bikini beach να έχει ξαπλώστρες, bar και εστιατόρια όπου εκεί οι τουρίστες και ιδιαίτερα οι γυναίκες μπορούν να κυκλοφορούν με το μαγιό και όπως έχουμε συνηθίσει το καλοκαιρι. Όταν πας στο κέντρο του νησιού να ψωνίσεις ή να φας σε κάποιο εστιατόριο θα πρέπει οι γυναίκες να καλύπτουν τους ώμους τους και τα πόδια μέχρι τα γόνατα λόγω ότι είναι μουσουλμανική χώρα και θα πρέπει να σεβαστούμε τους θρησκευτικούς τους κανόνες. Άλλος ένας περιορισμός στα local islands είναι το αλκοόλ.. Δεν μπορείς να πιείς ούτε να αγοράσεις πουθενά εκτός από τα resort.Βέβαια θα βρεις ενναλακτικές λύσεις με μπύρες χωρίς αλκοόλ και υπέροχα Moctail με φρέσκα φρούτα με 2-3$. Το φαγητό στα νησιά όπου και να φάγαμε ήταν πάρα πολύ καλό και με εξαιρετικό service και δεν ξεπερνούσαν τα πιάτα τα 5$ εκτός και αν πάρεις φρέσκο αστακό που είχε περίπου 35-40$.

Περισσότερες πληροφορίες πως να σχεδιάσεις το ταξίδι στον ταξιδιωτικό μας Οδηγό Μαλδιβες





182 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Комментарии


bottom of page