top of page
  • Solo Travelers gr

Ταξίδι στη Βιέννη - Αυστρία

Έγινε ενημέρωση: 8 Νοε 2022

Ταξίδι στην πιο ''αυτοκρατορική'' πρωτεύουσα της Ευρώπης...


  • Η πρωτεύουσα της Αυστρίας δικαίως κρατά τον τίτλο της μιας και ακόμη όταν ταξιδέψεις και βρεθείς στο ιστορικό κέντρο της πόλης είναι σαν να γυρνάς τον χρόνο πίσω σε μία αυτοκρατορική πόλη.

  • Από την πρώτη στιγμή θα σε εντυπωσιάσει η πλούσια ατμόσφαιρα της πόλης με άμαξες να κινούνται στο κέντρο, μεγαλοπρεπή ανάκτορα, βιενέζικα καφέ και καταπράσινα πάρκα.

  • Για να δεις την πόλη θα χρειαστείς 3 μέρες ώστε να δεις τα περισσότερα αξιοθέατα , να απολαύσεις βόλτες στους εμπορικούς δρόμους και αν είναι γιορτινές μέρες να περάσεις όμορφα ανάμεσα στις Χριστουγεννιάτικες αγορές.

  • Αν έχεις περισσότερο χρόνο υπάρχουν μονοήμερες εκδρομές για την Βουδαπέστη - Πράγα ή την γειτονική της Μπρατισλάβα. Για να δεις τις εκδρομές αναλυτικά και να κάνεις κράτηση δωρεάν πάτα παρακάτω:

  1. Μονοήμερη από Βιέννη στη Μπρατισλάβα πάτα εδώ

  2. Μονοήμερη από Βιέννη στη Βουδαπέστη πάτα εδώ

  3. Μονοήμερη από Βιέννη στη Πράγα πάτα εδώ

Hallstatt, Austria


Επίσης μοναδική είναι και η μονοήμερη εκδρομή στο μαγευτικό Hallstatt και τις υπέροχες Αλπικές κορυφές όπου το χωριό δίπλα στη λίμνη μοιάζει σαν να έχει βγει από παραμύθι. Σίγουρα είναι από τις εκδρομές που προτείνουμε αν σκέφτεσαι ότι θα αργήσεις να ξαναπάς στην Αυστρία ξανά!! Για λεπτομέρειες και κρατήσεις πάτα εδώ.



Για ταξιδέψεις στη Βιέννη θα βρεις αρκετά οικονομικά εισιτήρια όλο το χρόνο ενώ τα ξενοδοχεία κατά μ.ο ανάλογα με την εποχή κυμαίνονται στα 80-100€/ δίκλινο.
Η Βιέννη είναι γνωστή για τα παλάτια της, το βιεννέζικο βαλς και την όπερα , το σνίτσελ και βέβαια τα γλυκά της....

 

Παρακάτω τι πρέπει να δεις και να δοκιμάσεις στη Βιέννη:


  1. Schönbrunn Palace (για εισιτήρια χωρίς αναμονές πάτα εδώ)

  2. Belvedere Palace (είσοδος από 14€ για εισιτήρια πάτα εδώ) εδώ θα βρεις και το διάσημο πίνακα ''Kiss'' του Gustav Klimt.

  3. Hofburg (εδώ θα βρεις και το μουσείο της Σίσσυς καθώς και την ισπανική σχολή ιππασίας αφιερωμένη στη διατήρηση της κλασικής εκπαίδευσης αλόγου για εισιτήρια πάτα εδώ

  4. Stephansplatz , θα βρεις τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, Graben street ο πιο γνωστός πεζόδρομος της πόλης!!!

  5. Hundertwasser House - village , όπου ξεχωρίζει για το σχεδιασμό και το όμορφο bistro στο εσωτερικό .

  6. Prater, το διάσημο λούνα παρκ της Βιέννης με την μοναδική ρόδα του και αμέτρητες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους

  7. Vienna Opera House, tour 12€ , ή αν θες να παρακολουθήσεις ένα Concert παρακάτω θα βρεις τα 3 πιο δημοφιλή να επιλέξεις.

  • Entry Tickets to Mozart and Strauss Concert, πάτα εδώ

  • Vivaldi's Four Seasons & Mozart at the Brahms Hall πάτα εδώ

  • Mozart Concert at the Golden Hall πάτα εδώ


Διάσημα Cafe & Restaurants

  1. Cafe Landtmann - να δοκιμάσεις Milchrahmstrudel

  2. Hotel Sacher Wien - να δοκιμάσεις αυθεντικό γλυκό Sachertorte

  3. Zwölf Apostelkeller καταπληκτικό εστιατόριο κελάρι, Figlmüller αυθεντικό τεράστιο σνίτσελ, Heindl's Palatschinkenpfandl αυθεντικές βιεννέζικες πίτες και γλυκά και Centimeter για αυθεντική αυστριακή μπυραρία με τεράστιες ποικιλίες κρεατικών που πρέπει να δοκιμάσεις!!!

  4. SKY @ STEFFL για ποτό με θέα τον Ναό του Αγίου Στεφάνου, επίσης εδώ πολύ ωραία Coctails

Travel Tips!!!

Αν θέλεις να επισκεφτείς αρκετά παλάτια και attraction κατά την παραμονή σου στη Βιέννη τότε μονόδρομος είναι το Vienna PASS όπου διαλέγεις πόσες μέρες το χρειάζεσαι και περιλάμβάνει πάνω από 60 attractions + δωρεάν hop on off buses + free wifi. Λεπτομέρειες και κρατήσεις πάτα εδώ


 

Χριστουγεννιάτικες αγορές

οι αγορές ξεκινούν να ανοίγουν απο 11 Νοεμβρίου και μένουν μέχρι τισ 23 Δεκεμβρίου
  • November 11th: Stephansplatz; Altes AKH; Spittelberg; Am Hof; Genussmarkt bei der Oper

  • November 16th: Weihnachtsdorf on Maria-Theresien-Platz

  • November 18th: Belvedere; Karlsplatz, Freyung

  • November 19th: Christkindlmarkt am Rathausplatz (the big one); Wintermarkt am Riesenradplatz; Schönbrunn Christmas market


Our Gallery



Για περισσότερα post από όλο τον κόσμο πατήστε εδώ

Μην ξεχνάς να κάνεις εγγραφή στο blog μας ώστε να ενημερώνεσαι για κάθε post αλλά και για διαγωνισμούς και εκδρομές ... click here







2.385 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Commenti


bottom of page