top of page
  • Solo Travelers gr

Σαν Μαρίνο - Ιταλία

Έγινε ενημέρωση: 8 Δεκ 2022

Ένα κρυμμένο διαμάντι που πρέπει να εξερευνήσεις...


Ταξιδεύουμε στο Σαν Μαρίνο, το τρίτο μικρότερο κρατίδιο στην Ευρώπη μετά το Βατικανό και το Μονακό. Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα κρατίδια μιας και ιδρύθηκε το 301 από το Άγιο Μαρίνο, είναι εσώκλειστο στην Ιταλία, οι κάτοικοι του μιλούν Ιταλικά αλλά αν τους ρωτήσεις δεν θεωρούν τους εαυτούς τους Ιταλούς και είναι πολύ περήφανοι για την καταγωγή τους.


Για εμάς ήταν μέρος του ταξιδιού μας στην Ιταλία όταν επισκεφθήκαμε την Μπολόνια, είχαμε νοικιάσει αυτοκίνητο και οργανώσαμε μία μονοήμερη εκδρομή. Αν το προσεγγίσεις με αυτοκίνητο δεν υπάρχει έλεγχος σε σύνορα και θα βρεις αρκετά parking στην είσοδο της πόλης που μπορείς να παρκάρεις μιας και το κέντρο της είναι πεζοδρομημένο και δεν περνούν αυτοκίνητα.

Αν δεν έχεις αυτοκίνητο μπορείς να μεταφερθείς στην πλησιέστερη Ιταλική πόλη το Ρίμινι με τρένο και από εκεί θα βρεις λεωφορείο που κάνει συνεχώς το δρομολόγιο για την παλαιά πόλη του Σαν Μαρίνο.


Βασικές πληροφορίες
  • Το νόμισμά τους είναι το Ευρώ

  • Το κινητό σου θα λειτουργεί όπως στην Ιταλία

  • Δέχονται όλες τις πιστωτικές κάρτες

  • Αν έχεις πάρει το διαβατήριο σου μαζί και θες σφραγίδα βίζας κοστίζει 5€ στο γραφείο τουρισμού.


Αξιοθέατα

1)Τα 3 φρούρια - Guaita, Cesta και Montale όπου είναι είναι και οι τρεις κορυφές του όρους Τιτανο όπου βρίσκεται το Σαν Μαρίνο. Για τα 2 πρώτα η πρόσβαση είναι εύκολη και με ένα μικρού κόστους fee μπορείς να να περπατήσεις στα Φρούρια τους και να δεις την εκπληκτική θέα


2)Το Palazzo Pubblico και η Piazza della Liberta , ίσως το πιο φωνογραφημένο σημείο στο Σαν Μαρίνο, θα δεις τον κόσμο να κάθεται στο μεγάλο πεζούλι της πλατείας και να μην χορταίνει αυτή την απέραντη θέα... Επίσης εδώ θα βρεις και πανέμορφα cafe για μία στάση!


3)Την Βασιλική του Αγίου Μαρίνου


4)Επίσης θα βρεις και πολλά μουσεία διάσπαρτα μέσα στη πόλη(νομισμάτων - μοντέρνας τέχνης- κέρινων ομοιωμάτων, βασανιστηρίων κλπ ) τα περισσότερα θεωρούμε ότι είναι tourist trap και δεν προτείνουμε να αφιερώσετε χρόνο σε αυτά αλλά η επιλογή δική σας...


5)Να περπατήσεις στα στενά της πόλης με άνετα υποδήματα και να γυρίσεις τον χρόνο πίσω σε μία μεσαιωνική εποχή...Προτείνουμε να ξεκινήσεις την βόλτα σου νωρίς το πρωί διότι μετά τις 12 θα δεις αρκετούς τουρίστες να καταφθάνουν και να γεμίζουν κάθε γωνιά της πόλης...


Που να φας?

Η κουζίνα που επικρατεί και βέβαια είναι η Ιταλική και θα βρεις δεκάδες εστιατόρια διάσπαρτα στη παλιά πόλη. Τα περισσότερα από αυτά είναι εστιατόρια ξενοδοχείων και ενώ στην είσοδο τους δεν θα δεις να έχουν θέα, όλα αλλάζουν όταν περάσεις στο κύριο μέρος όπου η θέα τους είναι μοναδική. Εμείς επιλέξαμε το Ristorante Il Beccafico με καταπληκτική θέα και υπέροχο vfm φαγητό.


Extra tips

Επίσης στο Σαν Μαρίνο θα βρεις πολύ οικονομικά όλα τα προϊόντα λόγω αφορολόγητων οπότε αν σκέφτεσαι να ψωνίσεις δώρα από την Ιταλία καλυτέρα να το κάνεις εδώ.




Our Gallery



Μπορείς να παρακολουθήσεις το βίντεο μας στο Youtube



Για περισσότερα post από Ευρωπαϊκούς προορισμούς πάτα ΕΔΩ



Μην ξεχνάς να κάνεις εγγραφή στο blog μας ώστε να ενημερώνεσαι για κάθε post αλλά και για διαγωνισμούς και εκδρομές ... click here




247 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page