top of page
  • Solo Travelers gr

Roadtrip στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη

Έγινε ενημέρωση: 16 Οκτ 2022

Μόσταρ - Καταρράκτες Κράβιτσα - Počitelj - Vrelo Bune

Στη συνέχεια του ταξιδιού μας στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, σειρά είχε να κάνουμε μία μονοήμερη εκδρομή στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη. Την πραγματοποιήσαμε με Mini group από το Ντουμπρόβνικ μέσω του Getyourguide.com(πάτα εδώ) και είχε διάρκεια 11 ώρες ώστε να δούμε όσα περισσότερα μπορούσαμε.

Πρώτος στάση να περάσουμε να σύνορα και ο απαραίτητος έλεγχος, προσπαθήστε η εκδρομή σας να φεύγει όσο πιο νωρίς είναι εφικτό ώστε να αποφεύγεται τις μεγάλες καθυστερήσεις στα σύνορα( η δική μας ξεκινούσε στις 6:30). Μετά από 2 ώρες οδήγηση φτάσαμε στο ιστορικό χωριό Počitelj το οποίο βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Νερέτβα και ο περιτοιχισμένος πυρήνας του είναι προστατευόμενο Εθνικό μουσείο της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης και υπαίθριο μουσείο. Το κάστρο με τα τείχη του στη κορυφή του λόφου στραμμένο ώστε να ελέγχει την είσοδο και την έξοδο στο ποταμό είναι το κύριο αξιοθέατο και μπορείς με μία σύντομη ανάβαση να το επισκεφτείς φυσικά δωρεάν.



Σε απόσταση 25 λεπτών η επόμενη στάση μας ήταν στους πανέμορφους

καταρράκτες Kravica(είσοδος 10€).

Πρόκειται για μία όαση με αρκετούς καταρράκτες να καταλήγουν σε μία ήρεμη λίμνη όπου μπορείς να κολυμπήσεις αν το επιθυμείς. Γύρω από τις όχθες της λίμνης θα βρεις καταστήματα εστίασης καθώς και μικρές βάρκες που σε κάνουν βόλτα κοντά στους καταρράκτες...

Απολαύσαμε τους καταρράκτες για 1,30 ώρα και έπειτα βάλαμε πορεία για το εντυπωσιακό Μόσταρ. Το εντυπωσιακότερο αξιοθέατο είναι η γέφυρα πάνω από τον ποταμό Νερέτβα (Stari Most) με τους 2 πύργους στα άκρα της(mostari) απ' όπου πήρε και το όνομα της η πόλη. Η γέφυρα, που είχε χτιστεί επί οθωμανικής κυριαρχίας καταστράφηκε κατά τον πόλεμο της Βοσνίας από Κροάτες και ξαναχτίστηκε με βάση το αρχικό σχέδιο το 2004. Από το 2005 η γέφυρα αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την γέφυρα θα συναντήσεις μία πολύ μεγάλη αγορά με αναμνηστικά και εστιατόρια όπου αρκετά από αυτά έχουν χτιστεί αμφιθεατρικά ώστε να έχουν θέα το βασικό αξιοθέατο της πόλης. Προτείνουμε να φάτε στο Restoran Labirint όπου είχε εκπληκτική θέα και γευστικότατο φαγητό σε χαμηλές τιμές. Δοκιμάστε Dolma , Cufte , Cevapi καθώς και άλλα παραδοσιακά πιάτα με ρίζες στη Τουρκία. Στο τέλος της αγοράς θα έχεις την ευκαιρία να δεις και το τζαμί Koski Mehmed Pasha.

Σημείο συνάντησης αλλά και υπαίθρια parking αν ταξιδέψεις με αυτοκίνητο θα βρεις γύρω από το Mostar Peace Bell Tower με το καμπαναριό του να εκτείνεται στα 107μ ύψος και να είναι ορατό από όλη την πόλη.



Αν πραγματοποιήσεις την εκδρομή με αυτοκίνητο δικό σου σου προτείνουμε να επισκεφτείς σε απόσταση 20 λεπτών από το Μόσταρ το γραφικό Vrelo Bune στην πηγή του ποταμού Buna να απολαύσεις το φυσικό τοπίο...



Για πληροφορίες για το ταξίδι μας στο Ντουμπρόβνικ πάτησε ΕΔΩ


Δες όλους τους προορισμούς μας πατώντας ΕΔΩ

1.715 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comentarios


bottom of page