top of page
  • Solo Travelers gr

Χριστούγεννα στη Γερμανία

Έγινε ενημέρωση: 4 Νοε 2022

Κολωνία - Βόννη - Άαχεν - Monschau


Αγαπημένη μας συνήθεια είναι, όταν οργανώνουμε ταξίδι τις ημέρες του Δεκεμβρίου για να βιώσουμε την Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Χώρες όπως η Γερμανία , Αυστρία , Τσεχία και Ουγγαρία θα μπορούσαμε να πούμε ότι κερδίζουν την μάχη στην Ευρώπη, μιας και ο στολισμός σε συνδυασμό με τις υπαίθριες αγορές τους δίνουν μία μοναδική αίσθηση.



Μία μοναδική Χριστουγεννιάτικη εμπειρία ήταν το ταξίδι μας στη Κολωνία. Στη πόλη θα βρεις αρκετές υπαίθριες αγορές με φαγητό και ζεστό κρασί καθώς και πλήθος κόσμου να τις επισκέπτεται κατά τις απογευματινές ώρες. Η μεγαλύτερη αγορά βρίσκεται μπροστά από τον καθεδρικό της Κολωνίας όπου την περίοδο που πήγαμε είχε και σκηνή με καλλιτέχνες να τραγουδούν καθώς και χορωδία...



Video από την κεντρική Χριστουγεννιάτικη αγορά μπροστά από τον Καθεδρικό της Κολωνίας



Video από την πρωτότυπη Χριστουγεννιάτικη αγορά στις όχθες του ποταμού Ρήνου δίπλα στο εργοστάσιο σοκολάτας στη Κολωνία. Η αγορά πουλούσε κυρίως φαγητό με βάση τα θαλασσινά!!



Αν βρεθείς τις ημέρες των Χριστουγέννων μην παραλείψεις να κάνεις και το υπέροχο Tour στις χριστουγεννιάτικες αγορές με ξεναγό και να επισκεφτείς μπυραρίες με υπέροχα ορεκτικά.. Για λεπτομέρειες πάτα εδώ
 

Roadtrip προς Βόννη & Άαχεν



Προτείνουμε να νοικιάσεις αυτοκίνητο και να επισκεφθείς και την γειτονική Βόννη , πόλη του Μπετόβεν και πρωτεύουσα της Δ. Γερμανίας μέχρι το 1990. Χριστούγεννα χωρίς ένα κάστρο δεν γίνεται και εδώ θα δεις ένα από τα πιο εντυπωσιακά το οποίο φιλοξενεί και αγορά, το Schloss Drachenburg (είσοδος 7€).


Ωραίες οι μεγάλες πόλεις αλλά το μοναδικό στη Γερμανία είναι τα στολισμένα χωριά της με τα παραδοσιακά σπίτια και την απόλυτη αίσθηση Χριστουγέννων. Και ένα από αυτά είναι το Bad Münstereifel σε απόσταση 50' από την Βόννη ταξιδεύοντας δυτικά προς τα σύνορα με το Βέλγιο. Κοντά στο Bad Münstereifel θα βρεις και το Burg Satzvey για τους λάτρεις των κάστρων!!!


Επόμενη στάση και πραγματικά ''2 βήματα'' από τα σύνορα με το Βέλγιο, το ωραιότερο χωριό που έχουμε επισκεφθεί ever στη Γερμανία, το Monschau. Ο μικρός ποταμός που το διασχίζει καθώς και η μουσική σε όλο το χωριό σε ταξιδεύουν σε ένα Χριστουγεννιάτικο παραμύθι.



Αν δεν επιλέξεις να διανυκτερεύσεις στο Monschau τότε η μεγαλύτερη κοντινή πόλη είναι το Aachen σε απόσταση 40λεπτών ή να κλείσεις δωμάτιο στο γειτονικό Βέλγιο όπου θα βρεις αρκετά καταλύματα κοντά στα σύνορα.


Φαγητό - Ποτό στις Χριστουγεννιάτικες αγορές!!!


  • Το Glühwein (ζεστό κόκκινο κρασί) είναι το τυπικό ποτό που σερβίρεται σε διακοσμημένες κούπες. Μερικές φορές γεύσεις όπως κεράσι ή ισχυρότερο αλκοόλ (mit Schuss) προστίθενται για μια επιπλέον ένταση.

  • Το Kinder Punch (Children’s Punch) είναι το τυπικό μη αλκοολούχο ποτό. Είναι ζεστός χυμός φρούτων – συνήθως πορτοκάλι ή μήλο – με τα ίδια μπαχαρικά που προστίθενται στο Glühwein.

  • Διατίθενται επίσης ζεστή σοκολάτα, καφές και τσάι.



Η ποικιλία των τροφίμων που πωλούνται στις γερμανικές χριστουγεννιάτικες αγορές ποικίλλει από αγορά σε αγορά και περιοχή σε περιοχή. Ωστόσο, ορισμένα πρότυπα είναι διαθέσιμα σε όλες τις αγορές σε όλη τη χώρα:


  • Τα λουκάνικα (Wurst ή Würstchen) σε όλα τα σχήματα, μήκη και μορφές συνήθως ψήνονται στη σχάρα σε ανοιχτή φωτιά ή στα κάρβουνα και πωλούνται σε ψωμί. Το ψωμί χρησιμοποιείται βασικά για να κρατήσει το ζεστό λουκάνικο - καρυκεύματα όπως κέτσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα και τουρσιά είναι γενικά διαθέσιμα για self-service. Τα λουκάνικα διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή.

  • Τα κέικ πατάτας είναι παχιές τηγανίτες που παρασκευάζονται από τριμμένη πατάτα, αλεύρι και μια σειρά από άλλα συστατικά. Τα ονόματα ποικίλλουν, αλλά από τις περίπου 30 παραλλαγές Kartoffelpuffer και Reibekuchen είναι οι πιο ευρέως κατανοητές. Τα κέικ πατάτας σερβίρονται συχνά με σάλτσα μήλου ή άλλα συνοδευτικά και συχνά είναι η καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής στις χριστουγεννιάτικες αγορές.

  • Baked – αυτά ποικίλλουν επίσης από περιοχή σε περιοχή, αλλά οι βάφλες και οι κρέπες είναι τυπικά είδη σε όλες τις αγορές.

  • Γλυκά – ζαχαρούχα σε όλα τα σχήματα και μεγέθη, ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, καραμέλες, σοκολάτες, μελόψωμο και Lebkuchen είναι δημοφιλή.



Για περισσότερα post από Ευρωπαϊκούς προορισμούς πάτα ΕΔΩ


Μην ξεχνάς να κάνεις εγγραφή στο blog μας ώστε να ενημερώνεσαι για κάθε post αλλά και για διαγωνισμούς και εκδρομές ... click here



2.051 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Commentaires


bottom of page