top of page
  • Solo Travelers gr

Ενεργοποίηση eSim για δεδομένα παντού




Η χρήση esim για παροχή δεδομένων είναι ο νέος τρόπος να σερφάρεις για όπου και αν ταξιδέψεις χωρίς να αλλάξεις την κάρτα sim του κινητού σου ώστε να έχεις άμεσα διαθέσιμο τον προσωπικό σου αριθμό για να μην χάνεις τηλεφωνικές κλήσεις ή sms.


  • Αρχικά βεβαιώσου ότι το κινητό σου έχει την λειτουργία esim.

  • Μετά κατέβασε την εφαρμογή Airalo στο κινητό σου πατώντας εδώ

  • Αφού κάνεις εγκατάσταση την εφαρμογή διάλεξε την χώρα που θα ταξιδέψεις και δες τα πακέτα που προσφέρονται ώστε να προβείς σε αγορά.

  • Μετά την ολοκλήρωση της αγοράς θα σου σταλθεί ένα email όπως παρακάτω(εμείς αγοράσαμε για την Σερβία)

Εικόνα 1
  • Πατώντας Install esim θα σου εμφανίσει να επιλέξεις αν έχεις Android ή IOS(Apple) συσκευή όπου θα κάνεις την επιλογή σου και θα σου εμφανίσει τον QR κωδικό ενεργοποίησης της esim όπως παρακάτω.

Εικόνα 2
  • Στα δεξιά θα βρεις οδηγίες εγκατάστασης αλλά θα σας τα δείξουμε αναλυτικά παρακάτω. Θυμήσου ότι για να ενεργοποιήσεις την κάρτα σου θα πρέπει να σκανάρεις το παραπάνω QR code με το κινητό σου, οπότε ή πρέπει να εκτυπώσεις το παραπάνω Qr ή να το κάνεις screenshot και να το στείλεις σε κάποια άλλη συσκευή για να το σκανάρεις. Επίσης όταν ξεκινήσεις την διαδικασία θα πρέπει να έχεις δεδομένα είτε μέσω 4g ή wifi. (Ξεκίνησε την διαδικασία πριν ξεκινήσεις το ταξίδι σου ή στο αεροδρόμιο που έχει wifi)

  • Παρακάτω θα δείξουμε αναλυτικά πως κάναμε εγκατάσταση την δική μας esim σε βήματα:


 

  • Ενεργοποίηση esim (Iphone). Μπείτε στις ''ρυθμίσεις'' μετά ''Δεδομένα'' και πατήστε ''προσθήκη esim''. Στη συνέχεια ''Χρήση κωδικού QR'' και σκάναρε τον κωδικό που δείξαμε παραπάνω(εικόνα 2). Θα αρχίσει η διαδικάσία ενεργοποίησης και αφήστε το να τελείωσει πριν κλείσεις την οθόνη του κινητού

  • Μόλις ολοκληρωθεί θα μεταφερθείς στο menu ''δεδομένα'' από τις ''Ρυθμίσεις'' που βλέπεις παρακάτω:


Θα παρατηρήσεις ότι στις κάρτες sim έχει προστεθεί άλλη μία με ένα τυχαίο όνομα το οποίο μπορείς να αλλάξεις αργότερα(όπως κάναμε εμείς και την ονομάσαμε ''serbia''. H sim που αναγράφεται ''Κύριο'' είναι η προσωπική σου sim και θα γράφει τον αριθμό σου.


Όταν αναχωρήσεις για το ταξίδι σου θα πρέπει :

  1. Στη προεπιλεγμένη γραμμή ομιλίας να βάλεις την ''Κύριο'' για να σε καλούν εκεί που θα πας.

  2. Στο ''Δεδομένα'' θα βάλεις την νέα κάρτα όχι την ''Κύριο'' και θα απενεργοποιήσεις το ''Να επιτραπεί η εναλλαγή δεδομένων κινητού δικτύου''

  3. Μετά θα επιστρέψεις στις κάρτες sim και θα μπεις στο menu της ''Κύριο'' και θα απενεργοποιήσεις την ''περιαγωγή δεδομένων''.

  4. Αντιστοίχως θα πας στο menu της νέας sim (esim) και θα ενεργοποιήσεις την ''περιαγωγή'' δεδομένων


  • Μόλις προσγειωθείς στο μέρος που ταξιδεύεις θα δέχεσαι κλήσεις στο προσωπικό σου αριθμό και θα έχεις δεδομένα από την νέα esim να καταναλώσεις. Αν σου τελειώσουν τα mb μπορείς να μπεις στην εφαρμογή της Airalo που θα έχεις το κινητό σου και να ανανεώσεις εύκολα με νέο πακέτο δεδομένων.


Όταν φτάσεις στο προορισμό σου θα πρέπει να δείχνει το κινητό σου την παρακάτω εικόνα με τον αντίστοιχο πάροχο βέβαια.



Με την παραπάνω διαδικασία ταξιδέψαμε στη Σερβία για 3 ημέρες και αγοράσαμε δεδομένα με 5€ για 1 GB το οποίο μπορούσαμε να το κάνουμε hotspot ώστε να το χρησιμοποιήσει και η Άννα παράλληλα!!!

Συνολικό κόστος τηλεφώνου όλες τις μέρες 5€


Η ίδια διαδικασία είναι και σε κινητό Android απλά ίσως αλλάζουν οι ονομασίες λίγο





4.020 Προβολές2 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

2 Comments


Ιωαννης Σαββακης
Ιωαννης Σαββακης
Sep 07

Καλησπέρα. Πρόκειται να ταξιδέψω εμ τη γυναίκα μου Σερβία σε ένα μήνα. Ερωτηση. Το "ενεργοποίηση αυτής της γραμμής " πρέπει να είναι τσεκαρισμενο και στις διο κάρτες αν κατάλαβα καλά ? Ευχαριστώ. Επίσης όταν επιστρέψουμε με καλό Ελλάδα όλα θα επανέλθουν στο κανονικό η πρέπει να απενεργοποιυμε τη κάρτα αυτή κτλ κτλ?

Edited
Like

Lambros Anastasopoulos
Lambros Anastasopoulos
Jun 01, 2023

Φανταστικές πληροφορίες. Ευχαριστούμε πολύ.

Like
bottom of page