Τι είναι η Ταυλανδεζικη κουζίνα?
Πολλοί άνθρωποι θα περιγράψουν πιθανώς τα ταϊλανδέζικα φαγητά ως αρωματικά και πικάντικα, αλλά στην πραγματικότητα είναι περισσότερα από αυτό. Το παραδοσιακό ταϊλανδέζικο φαγητό πρέπει να έχει μια ισορροπία αλμυρού, γλυκού, ξινού, αλμυρού και πικάντικου.
Κατά τη διάρκεια των αιώνων, η ταϊλανδέζικη κουζίνα έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τους γείτονες της Ταϊλάνδης, κυρίως από την Ινδία, τη Μαλαισία και την Ινδονησία. Η δυτική επιρροή έχει περάσει και στην κουζίνα.
Η πιπεριά τσίλι που είναι τόσο σημαντική στη εγχώρια κουζίνα δεν είναι εγγενές προιόν. Εισήχθη από τους Πορτογάλους και Ισπανούς και είχε καταγωγή από την ήπειρο της Αμερικής.
6 πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις κατα την επίσκεψη σου
Το αυθεντικό πιάτο του βορρά της Ταϊλάνδης σήμα κατατεθέν της κουζίνας. Πλούσια, κρεμώδης και γεμάτη με γεύση από μια σειρά από αρωματικά και πάστα γαρίδας, συνδυάζει τρυφερό κοκκινιστό κοτόπουλο σε ζωμό καρύδας με κάρι με βραστά και τηγανητά noodles.
Χωρίς αμφιβολία, το pad thai είναι το πιο διάσημο πιάτο σε αυτόν τον οδηγό φαγητού της Ταϊλάνδης. Είναι ίσως το πρώτο πράγμα που θα αναζητήσουν πολλοί ταξιδιώτες στο πρώτο τους ταξίδι στην Ταϊλάνδη.
Το Pad thai είναι ένα τηγανητό πιάτο νουντλς ρυζιού που συνήθως παρασκευάζεται με κοτόπουλο, γαρίδες, τόφου, φιστίκια, ομελέτα, φύτρα φασολιών και άλλα λαχανικά. Τα συστατικά αναμιγνύονται σε ένα γουόκ πριν αρωματιστούν με μια σάλτσα από χυμό ταμαρίνδου, σάλτσα ψαριού, ζάχαρη φοίνικα, αποξηραμένες γαρίδες, σκόρδο και κόκκινο τσίλι. Όταν είναι έτοιμο, συχνά επικαλύπτεται με θρυμματισμένα καβουρδισμένα φιστίκια και σερβίρεται με φέτες λάιμ.
Το khao pad συνήθως παρασκευάζεται με αρωματικό ρύζι γιασεμί που του δίνει μια ξεχωριστή γεύση. Τα συστατικά ποικίλλουν, αλλά το τηγανητό ρύζι συνήθως παρασκευάζεται με κάποιο είδος κρέατος (όπως κοτόπουλο, γαρίδες ή καβούρι), αυγό, κρεμμύδια, σκόρδο και μερικές φορές ντομάτες. Σερβίρεται συχνά με αγγούρι σε φέτες και prik nam pla
-
Som Tam - Green papaya salad
Το Som tam, όπως το tom yum goong και το pad thai, είναι ένα αγαπημένο φαγητό της Ταϊλάνδης και ένα από τα καλύτερα πιάτα που μπορείτε να φάτε στη χώρα.
Το Som tam φτιάχνεται με τριμμένη άγουρη παπάγια και ένα μείγμα άλλων συστατικών όπως πιπέρι τσίλι, σάλτσα ψαριού, ζάχαρη φοίνικα, αποξηραμένες γαρίδες και καβούρια ρυζιού σε άλμη. Το ξινό και το καυτερό κυριαρχούν, αν και είναι καρυκευμένο να έχει μια ισορροπία πέντε γεύσεων – ξινή, πικάντικη, αλμυρή, αλμυρή και γλυκιά.
Το κολλώδες ρύζι μάνγκο είναι ένα δημοφιλές επιδόρπιο που παρασκευάζεται με φρέσκο μάνγκο, κολλώδες ρύζι, ζάχαρη φοίνικα και γάλα καρύδας.
Για να γίνει κολλώδες ρύζι μάνγκο, το γάλα καρύδας αναμιγνύεται με αλάτι και ζάχαρη πριν ζεσταθεί και προστεθεί στο ρύζι. Το μείγμα αφήνεται να καθίσει μέχρι να απορροφηθεί το γάλα καρύδας . Στη συνέχεια σερβίρεται μαζί με ώριμο μάνγκο σε φέτες με το υπόλοιπο γάλα περιχυμένο από πάνω.
Γνωστή και ως tom yam, αυτή η ξινή και πικάντικη σούπα πήρε το όνομά της από δύο λέξεις - tom, που αναφέρεται στη διαδικασία βρασμού και yam, που σημαίνει "αναμεμιγμένο". Συχνά μαγειρεύεται με γαρίδα (γκουνγκ ή κουνγκ), εξ ου και η δημοφιλής παραλλαγή tom yum goong (ή kung).
Αγαπημένα εστιατόρια στο chiang mai
-
Fern Forest Cafe
-
Versailles de flore
-
Khao Soi Lung Prakit Kaat Gorm
-
Khao Soi Khun Yai
-
MIX Restaurant & Bar
-
River View Bar
Our video...